Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, a sütőporral elkevert lisztet, és lazán összeforgatjuk. Ezután a piskótatésztát sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük, eligazítjuk, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, rácsra borítva kihűtjük.
A töltelékhez a krémtúrót a porcukorral, a reszelt citromhéjjal elkeverjük, majd összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal, összekeverjük a fél deci forró vízben feloldott zselatinnal, a levétől kinyomkodott kimagozott meggyel.
A kihűlt piskótát tortagyűrűbe tesszük, ráöntjük a krémtúrós tölteléket, eligazítjuk, majd hűtőben 1 óra alatt megdermesztjük.
A torta bevonásához vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét. 7 centi szélességben, 70 centi hosszúságban megkenünk csokival egy hosszában félbehajtott 80 centi hosszú alufóliacsíkot, és egy gyors mozdulattal szorosan a lehűtött, tortagyűrűtől megszabadított torta köré csavarjuk, hűtőbe tesszük.
Ha megdermedt, kivesszük a hűtőből, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát, a torta tetejét megdíszítjük csillagcsöves habzsákból kinyomott tejszínhabbal, meggyszemekkel és friss citromfűvel. Hidegen, forró vízbe mártott késsel, cikkekre vágva tálaljuk.