Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémtúrós kuglóf

> 90 perc
rafinált
költséges
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A kuglófhoz egy tálba szitáljuk a lisztet a sütőporral és 1 csipet sóval. Felforraljuk a tejet a vaníliával, majd folytonos kevergetés mellett öntjük az átszitált kakaóporra. Hozzáadjuk a csokilikőrt, majd hagyjuk kissé kihűlni. Összekeverjük a nádcukrot, a mézet és a krémtúrót. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. Végül összeforgatjuk a lisztes keverékkel és a kakaós tejjel. A masszát kivajazott kuglófformába töltjük, és 180 fokon 50 percig sütjük.

2.

A töltelékhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd vízgőz fölött, folytonos kevergetés mellett addig melegítjük, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, a pépesített epret és a mézet. Végül az epres krémtúrót belekeverjük. Folpackkal lefedjük, és a hűtőbe tesszük.

3.

A kihűlt kuglóf közepét kifúrjuk, de nem egészen az aljáig. Eperlekvárral kikenjük, és megtöltjük a krémmel. Rácsra tesszük. A bevonathoz felforraljuk a tejszínt a csokilikőrrel, majd a felaprított étcsokoládéra öntjük. Finoman addig keverjük, míg teljesen homogén nem lesz az öntet. A vajat hozzáforgatjuk, majd bevonjuk vele a kuglófot. Eperszeletekkel díszítjük.

A LEGFINOMABB DESSZERTEK EPERREL >>> 

isteni kuglóf receptek >>>

még több finom desszert >>>

A gyümölcsös töltelék igazán feldobja a kuglófot. A máztól pedig még elegánsabb lesz: a tejszínes-csokoládés a legfinomabb, de jól illik hozzá a citromos vagy a narancsos cukormáz is.

Ezek is érdekelhetnek