Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémsajttal, lilahagymával töltött csirkemell

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 1 kg csirkemellfilé
  • 25 dkg tejszínes krém sajt
  • 2 fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • őrölt fehér bors
  • A panírozáshoz:
  • 4 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • 3 dl étolaj

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk.
  2. A krémsajtot egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, beletörjük a fokhagymát, jól összeforgatjuk, majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A csirkemellet meghintjük sóval, majd megkenjük a fűszeres krémsajttal, rászórjuk a szeletekre vágott lilahagymát, majd óvatosan feltekerjük. A tekercsek végeit benyomkodjuk, ha szükséges, hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük. Ezt követően lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd a panírozott roládokat forró, bő étolajban megsütjük.

SAJTOS BURGONYAKRÉMLEVES 

EMELETES DIÓS 

Megjegyzés

A panírozott roládot sütés után azonnal tálaljuk, bundája friss, ropogós marad. Huszánk Istvánné receptje a megyei szakácskönyvben jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss