Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémsajtos rakott tészta friss zöldségekkel 

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, brokkoli, karfiol, zeller, póré, paprika stb.)
  • 30 dkg szarvacska tészta
  • 25 dkg krém sajt
  • 3 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. Forrásban lévő sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük a szükség szerint tisztított, hámozott, apróra vágott zöldségeket. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, lobogó sós vízben fogkeményre főzzük, majd leszűrjük.
  2. A krémsajtot kikavarjuk a három egész tojással, a zúzott fokhagymával, az összemorzsolt bazsalikommal, a finomra vágott petrezselyem zöldjével, pici sóval, végül belevegyítjük a kissé lehűlt, lecsöpögtetett zöldségeket is. Beleforgatjuk a leszűrt tésztát.
  3. Vastagon kivajazunk egy tepsit, belesimítjuk a keveréket. A tetejére rászórjuk a reszelt sajtot, és rámorzsoljuk a maradék vajat, és 180 fokos sütőben bő fél óra alatt megsütjük.

14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

15 HÚSMENTES TÉSZTA, AMI NEM CSAK A VEGÁK KEDVENCE >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Vidék íze. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss

X

Nem ez a legjobb Krémsajtos rakott tészta friss zöldségekkel  recept?