Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémsajtos rakott tészta  

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krémsajtos rakott tészta elkészítéséhez forrásban lévő sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük a szükség szerint tisztított, hámozott, apróra vágott zöldségeket.
  2. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, lobogó sós vízben fogkeményre főzzük, majd leszűrjük.
  3. A krémsajtot kikavarjuk a három egész tojással, a zúzott fokhagymával, az összemorzsolt bazsalikommal, a finomra vágott petrezselyem zöldjével, pici sóval, végül belevegyítjük a kissé lehűlt, lecsöpögtetett zöldségeket is. Beleforgatjuk a leszűrt tésztát.
  4. Vastagon kivajazunk egy tepsit, belesimítjuk a keveréket. A tetejére rászórjuk a reszelt sajtot, és rámorzsoljuk a maradék vajat, és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. 

Megjegyzés

Recept és fotó: Vidék íze. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss