Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémsajtos citromgolyók

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12-14 darabhoz:
  • A citromos tésztához:
  • 6 dkg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 6 dkg liszt
  • 1 kisebb tojás
  • 1 citrom leve és héja
  • 1/4 csomag sütőpor
  • A krém sajtos töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg mascarpone (vagy krém sajt)
  • 8 dkg porcukor
  • 1/2 teáskanál vanília-aroma
  • A csokoládés bevonathoz:
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • sárga zselés ételfesték

Elkészítés

Elkészítés: Keverjük az olvasztott vajat a porcukorral jó habosra, majd keverjük hozzá az egész tojást, a citromlevet és a citrom reszelt héját.
Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük sűrű, sima masszává.

Egy 20 cm-es tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki, öntsük bele a masszát (én szilikonos formában sütöttem, így csak vékonyan kikentem vajjal). Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük a tésztát kb. 20 percig, tűpróbáig. Vegyük ki a sütőből, helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

A töltelékhez a vajat és a mascarponét keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vanília-aromát, majd keverjük simára.
Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen a krém.

A teljesen kihűlt tésztát tépkedjük apró darabokra egy nagyobb tálba, tegyünk hozzá néhány kanál krémet, és kezdjük el összegyúrni. A többi krémet apránként adjuk hozzá, hogy puha, gyurmaszerű masszát kapjunk (lehet, hogy nem kell majd hozzá az összes krém!!!).

Az összegyúrt masszából formázzunk golyókat, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjenek (akár egész éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk).

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, nyomjunk hozzá egy kevés ételfestéket, majd vízgőz fölött olvasszuk fel (az ételfestéket apránként adagoljuk hozzá, míg el nem érjük a kívánt színt). A hűtőből kivett golyókat ezután vonjuk be a csokoládéval, majd helyezzük sütőpapírra, és hagyjuk teljesen megszáradni.

Megjegyzés

Légmentesen lezárt dobozban akár 2 hétig is tárolhatjuk az elkészült golyókat. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss