A burgonyát megmossuk és héjastul felkockázzuk. Az egyik gerezd fokhagymát felkarikázzuk, a másikat finomra zúzzuk. A halfilét felcsíkozzuk.
A vaj felén megfonnyasztjuk az összezúzott fokhagymát. Rádobjuk a hal 3/4-ét és a burgonyát, kissé lepirítjuk, majd az alaplével felöntjük, és az egészet puhára főzzük. Turmixoljuk, majd a kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük, és a tejszínnel gazdagítjuk.
A megmaradt vajon aranyszínűre sütjük a szeletelt fokhagymát, majd kivesszük, félretesszük, és a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a spenótot.
A forró levest a fonnyasztott spenóttal és a félretett haldarabkákkal, a sült fokhagymaszeletekkel megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre