Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémkupola kávészósszal

MME MME
75 perc
mester
költséges
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a fahéjrúddal felforraljuk. Lefedjük 20 percre, közben hideg vízbe áztatjuk a zselatint. Kivesszük a fahéjrudat, és a tejbe teszük a porcukrot és a tojássárgáját. Kis lángon kevergetve sűrűre főzzük, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint, végül hagyjuk kihűlni.
  2. Kemény habbá verjük a tejszínt, hozzáforgatjuk a krémhez, majd a masszát kupolaformákba töltjük. A hűtőbe tesszük 2-3 órára, majd a mélyhűtőbe 20 percre.
  3. Az öntethez a kávét a cukorral 3 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a rumot. A kupolákat tányérokra borítjuk, melléöntjük a kávés öntetet, és fűszeres keksszel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss