Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémesen kókuszos sütemény

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag kókuszos pudingpor
  • 1 ek zselatin
  • 1/2 dl víz
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 3 ek meggylekvár
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 dl étolaj
  • A sütemény tetejére:
  • 2 ek kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A krémhez a tejet, a cukrot és a pudingport csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. Ezután kihűtjük. A zselatint langyos vízben megáztatjuk, a tejszínt pedig keményre verjük.
  2. A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Apránként hozzáadagoljuk a tejszínt és a kihűlt zselatint. Habosra keverjük, és hűtőbe tesszük, amíg a kakaós lap elkészül.
  3. A piskótához a tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük. A lisztet, a kakaóport, a pudingport és a sütőport összekeverjük. Majd hozzáadjuk az étolajat, és fokozatosan hozzákeverjük a száraz anyagok keverékét.
  4. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. A piskótát teljesen kihűtjük, majd 3 lappá vágjuk.
  5. Az egyik lapot megkenjük meggylekvárral, majd rátesszük a krém harmadát. Rátesszük a második lapot, melyet szintén megkenünk lekvárral és krémmel, majd befedjük a harmadik lappal, amire szintén lekvár és krém kerül. Végül megszórjuk kókuszreszelékkel, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Szeletelve tálaljuk.

    A legfinomabb kókuszos sütik >>> 

    Pudingos desszertek >>> 

    Házi sütemények a nagyitól >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom, könnyű sütemény. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss