A patisszont, a cukkinit és a paradicsomot felkockázzuk (zsengét válasszunk, és akkor héjával együtt kockázhatjuk). A vöröshagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk.
Egy wokban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpároljuk. Amikor már kissé összeesett, hozzáadjuk a patiszont, majd pár perc után a cukkinit. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk ételízesítővel és szerecsendióval, majd félig lefedve roppanósra pároljuk a zöldségeket.
Amikor a zöldségek roppanósra párolódtak, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd hozzáadjuk a mascarponét. Óvatosan összeforgatjuk, majd néhány percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a paradicsomot, majd óvatosan összeforgatjuk, majd 1-2 percig pároljuk. Rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.
Friss, zsenge zöldségekből rövid idő alatt egy finom ragut varázsolhatunk a tányérunkra. Én bulgurral tálaltam, de ízlés szerint más köretet is készíthetünk hozzá. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!