Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes vendégváró finomság - a legfinomabb citrompite

Egy citrompite mindig nagyon jó választás, ha le akarod nyűgözni a vendégsereget. Ez az omlós tésztájú, üde, fanyar, krémes desszert a húsvéti asztal dísze lehet. Igaz nem sokáig, mert hamar elfogy.

 

hozzávalók:

A tésztához:
12, dkg liszt
6 dkg Rama margarin
3 dkg porcukor
1 db tojás

A krémhez:
3 db tojás
10 dkg cukor
2 db citrom héja és leve
12 dkg Rama margarin

Elkészítés:

Az omlós tésztához a lisztet, a margarint és a porcukrot összemorzsoljuk. A tojást felverjük és hozzáadjuk a tésztához. Folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.

A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát. Villával megszurkáljuk, ráhelyezzük a sütőpapírt, rászórjuk a száraz babot és vakon megsütjük.

180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a sütőpapírral a babot és újabb pár percig sütjük.
A krémhez forró vízfürdő felett a tojásos masszát, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni és beleolvasztjuk margarint, majd beleöntjük a formába és egy órán át hűtjük.

KRÉMES SÜTEMÉNYEK ÉS VENDÉGVÁRÓK HÚSVÉTRA >>> 

Ezek is érdekelhetnek