Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes túrótorta karamellizált almával

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
  • 4-5 db alma
  • 3-4 evőkanál barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl édes fehérbor
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • 2-3 dkg margarin
  • A ricottakrémhez:
  • 50 dkg ricotta
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • 1 citrom leve
  • 10 g zselatin
  • 3,5 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat megmossuk, negyedekbe vágjuk, a magházat kivágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.

Egy serpenyőben elkezdjük karamellizálni a barna cukrot és a vaníliás cukrot. Amikor már megolvadt, beletesszük a margarint, majd hozzáöntjük a bort, beleteszünk pár szem szegfűszeget és egy darab fahéjat. Végül hozzáadjuk a felszeletelt almát, jól összeforgatjuk, majd lefedve kb. 5 percig pároljuk. Ezután jól lecsepegtetve kiszedjük egy tálcára, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A pudingport simára keverjük 2,5 dl vízzel, majd sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni.

A ricottát az ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral, citromlével jól kikeverjük. Ezután hozzákeverjük a teljesen kihűlt pudingot.

1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Kihűtjük, majd ezt is a ricottás krémhez keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként óvatosan szintén a krémhez keverjük.

Egy 26 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, majd szépen egymás mellé helyezzük a kihűlt almaszeleteket. A tetejére kanalazzuk a habos masszát, tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

A megmaradt szirupba még 2-3 evőkanál barna cukrot teszünk, majd szép lassan, állandó keverés mellett besűrítjük.

Tálaláskor a tortaszeletek tetejére csorgatjuk a karamellt.

Ezek is érdekelhetnek