Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes tejbegríz, ahogy Gáspár Bea szereti

MME MME
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejbegrízhez a tejet felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Folyamatosan kevergetve beleszórjuk a búzadarát. Amikor sűrűsödni kezd, kisebbre vesszük a lángot, és lassú tűzön állandóan kevergetve készre főzzük.
  2. A kétféle cukrot csak akkor tesszük bele, ha már elkészült, mert ha a cukorral együtt főzzük, hajlamos odakozmálni. Végül a vajjal krémesre keverjük. Ha nagyon sűrű, akkor még öntünk bele egy kevés tejet, és jól összekeverjük. Kakaóporral és/vagy fahéjjal meghintve is tálaljuk.

Megjegyzés

A recept a Boook kiadó gondozásában megjelent Gáspár Bea - Bea konyhája című receptkönyvben található. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss