Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes polenta párolt zöldségekkel

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát megpucoljuk és felkarikázzuk, a brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük.
  2. Felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a kukoricadarát és csomómentesre keverjük. Addig főzzük, amíg el nem válik majd az edény falától. Megsózzuk, megborsozzuk, végül hozzákeverjük a vajat. 
  3. Egy serpenyőben felhevítjük a ghít, hozzáadjuk a répát, a brokkolit és egy kevés vizet, majd kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Megsózzuk és megborsozzuk.
  4. A polentát a párolt zöldséggel kínáljuk.

 

Megjegyzés

A polentát meglocsolhatod olívaolajjal is ha szereted - én mindent meglocsolok olívával! :) A polenta nem más, mint kukoricadarából készült sűrű, krémesre főzött kása, ami nagyon tápláló. Magyarországon puliszka néven is ismerik. - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss