Serpenyőben megpirítjuk a bacont, kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, a félbevágott kelbimbót, és sózzuk, borsozzuk. Állandó kevergetés mellett 6 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, és 1 percig együtt főzzük. Felöntjük a tejszínnel, levesszük a hőfokot, és 3-4 percig, állandó kevergetés mellett főzzük. Hozzáadjuk az 1 tk vízzel kikevert étkezési keményítőt, és kevergetve besűrítjük.
Visszatesszük a bacont, majd hozzáforgatjuk a reszelt mozzarellát és a parmezánt. Alacsony lángon 10 percig főzzük, közben néha megkeverjük.
Az elkészült kelbimbót friss rozmaringgal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a parmezános kelbimbó baconnel!