Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes parmezános kelbimbó baconnel

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Serpenyőben megpirítjuk a bacont, kiszedjük, és félretesszük.  A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, a félbevágott kelbimbót, és sózzuk, borsozzuk. Állandó kevergetés mellett 6 percig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, és 1 percig együtt főzzük. Felöntjük a tejszínnel, levesszük a hőfokot, és 3-4 percig, állandó kevergetés mellett főzzük. Hozzáadjuk az 1 tk vízzel kikevert étkezési keményítőt, és kevergetve besűrítjük.
  3. Visszatesszük a bacont, majd hozzáforgatjuk a reszelt mozzarellát és a parmezánt. Alacsony lángon 10 percig főzzük, közben néha megkeverjük.
  4. Az elkészült kelbimbót friss rozmaringgal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

Nézd meg videón, hogyan készül a parmezános kelbimbó baconnel!

Megjegyzés

Egyszerűen gyorsan elkészíthető étel. Hétköznapokra ebédre, vacsorára ajánljuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss