hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes ostyalap tekercs

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • 3 db ostyalap 17x32 cm-es
  • kókusztej
  • Fehér krémhez: 2,5 ek /kb.23 ml/ víz, vagy kókuszlikőr-arány ízlés szerint-
  • 8-8 dkg cukor és tejpor
  • 8-8,5 dkg vaj
  • 3-3,5 dkg kókuszreszelék
  • Barna krémhez: 23 ml /2-2,5 ek/ víz, vagy víz és kapucsinó krémlikőr-tetszőleges arányban-
  • 12 dkg cukor
  • 20 dkg darált keksz

Elkészítés

A fehér krémhez, a cukorral és vízzel szirupot főzünk, belekeverjük a tejport, jól összedolgozzuk és langyosra hűtjük. A vajat habosra keverjük, kanalanként adagolva hozzáadjuk a tejporos masszát, mellyel kissé összedolgozzuk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, ízesítjük a kókuszlikőrrel.

A barna krémhez karamellizáljuk a cukrot, felöntjük a vízzel, majd hagyjuk teljesen feloldódni. A kekszet hozzáadjuk, jól összedolgozzuk /likőrrel ízesítjük/.

A krémeket még langyosan rákenjük az ostyalapokra, 1 fehér, 1 barna, majd a harmadikkal lefedjük, kissé hagyjuk állni, hogy az ostyalap a meleg krém hatására puhuljon, majd szorosan feltekerjük, alufólia segítségével. Fóliába csomagolva, pár órát vagy egy éjszakát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Az esetleg megmaradó krémmel a tekercset kivülről is bevonhatjuk, vagy mini formákban hűtjük ki, díszítéshez, süti nyalókához felhasználhatjuk.

Megjegyzés

Az ostyalapokat kókusztejjel, vagy likőrrel átkenjük, de csak annyira, hogy kissé puhuljon, ezután vonjuk be a krémmel. Ezzel a megoldással gyorsabb és biztosabb a feltekerés.
A száraz ostyalapokból különböző formákat szúrhatunk ki, díszítésnek pl. fagyihoz, krémekhez használjuk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek