Krémes narancstorta

75 perc
bonyolult
megfizethető
7 adag
Hozzávalók
  • tojás
  • liszt
  • narancs
  • citromlé
  • tej
  • kész narancskrém
  • porcukor
  • narancs
  • mogyoró
  • narancs
  • citrom

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd amikor már elég szilárd, hozzáadjuk a citromlevet. A tojások sárgáját és a narancshéjat is a habhoz adjuk, majd beleforgatjuk a lisztet.
  2. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibébelünk sütőpapírral, és beletöltjük a masszát. 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  3. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a narancskrémet és 2 evőkanál porcukrot. A krém 1/3-át félrerakjuk a díszítéshez, a maradékhoz pedig hozzákeverjük a kockákra vágott narancsot.
  4. A tortát 3 részbe vágjuk, és megtöltjük a narancsdarabos krémmel, majd befedjük a félretett krémmel. Az oldalát durvára tört mogyoróval, a tetejét pedig narancs- és citromszeletekkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss