Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes narancs-mandula fatörzs

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 6 db tojás
  • 10 ek cukor
  • 15 dkg darált mandula
  • 2 ek liszt
  • porcukor
  • A krémhez:
  • 22 dkg krém sajt
  • 22 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1 db narancs
  • 2 ek narancslikőr
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg étcsokoládé a díszítéshez

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat habosra keverjük a cukor felével. A fehérjékből először lágy habot verünk, majd a maradék cukorral keményre verjük. A két masszát összeforgatjuk, és óvatosan hozzáadjuk a liszttel elkevert mandulát.
  2. Sütőpapírral kibélelt, kb. 30 × 40 cm-es tepsibe töltjük, majd 150 fokon 25-30 percig sütjük. Ezután megszórjuk a tetejét egy kevés porcukorral, majd egy másik, sütőpapírral kibélelt tepsire fordítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez simára keverjük a krémsajtot a mascarponéval, a cukorral, a narancs lereszelt héjával és a likőrrel, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt is.
  4. A tésztát megkenjük a krém 2/3-ával úgy, hogy a két hosszabb oldalán kihagyunk 1-1 cm-t, majd feltekerjük, és beborítjuk a maradék krémmel.
  5. A csokit megolvasztjuk, és vékonyan vetítőfóliára vagy sütőpapírra kenjük. A hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, nagyobb darabokra törjük, és elrendezzük a tekercs tetején.

MÉG TÖBB NARANCSOS SÜTEMÉNY >>> 

MÉG TÖBB ISTENI CSOKOLÁDÉS DESSZERT >>> 

LIKŐRÖK HÁZILAG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss