Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes meggytorta

default user icon
MiA
90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg finom liszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 5 dkg citromhéj
  • 2 ek víz
  • 1 db tojás sárgája
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg meggylekvár
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15-18 dkg cukor
  • 3 db tojás sárgája
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 60 dkg meggy

Elkészítés

  1. A lisztet a vajjal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a 2 ek vízben elkevert tojás sárgájával összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle és fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Egy 28 cm-es tortaformát kikenünk vajjal. A tésztát kinyújtjuk, és a formába terítjük, úgy, hogy kb. 1 cm széle legyen körben. Megnyomkodjuk, villával megszurkáljuk és 200°-on előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
  3. Ha már kicsit megbarnult, kivesszük és a felforrósított lekvárral megkenjük. A tej felét a tejszínnel felforraljuk, majd vaníliás cukorral, cukorral és sóval elkeverjük. A maradék hideg tejben elkeverjük a tojás sárgákat és a keményítőt, majd a forró, vaníliás tejhez adjuk, és éppen csak felforraljuk. A tésztára rákenjük a krémet, s amikor már kicsit kihűlt rászórjuk a meggyet és visszatoljuk a sütőbe. 180°-on 35-40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, tálaláskor porcukorral megszórni.

11 MEGGYES SÜTI, AMIT BÁRMIKOR MEGENNÉNK! >>>

11 ISTENI GYÜMÖLCSÖS PITE, AZ ALMÁSTÓL A MEGGYESIG >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss