Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes meggyleves

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A kimagozott meggyet - vagy a leszűrt meggybefőttet - tegyük edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a vaníliás cukrot, reszeljük bele a citromhéjat, és nyomjuk bele a citromlevet is, majd tegyük bele a fűszereket. Ezután forraljuk ki, majd mérsékelt lángon főzzük kb. 10 percig.
  2. Amikor megfőtt a leves, vegyünk ki néhány szem meggyet, és tegyük félre a tálaláshoz. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest, majd tegyük vissza tűzre, és újra forraljuk fel.
  3. A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe (keverjük kézi habverővel, hogy ne csomósodjon be, viszont ha mégis csomós lenne, szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a leves).
  4. Ezután újra forraljuk ki, és főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük langyosra, vagy hűtőszekrényben jó hidegre.
  5. Serpenyőbe tegyük a mandulaforgácsot, majd állandó keverés mellett, pár perc alatt pirítsuk aranybarnára.
  6. Tálalás előtt a jól lehűtött levest szedjük kis csészékbe, majd tegyünk bele néhány meggyszemet, és szórjuk meg a pirított mandulával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss