Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes mártogatós

MME MME
3 5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A kígyóuborkát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn megreszeljük, szitakanálban lecsepegtetjük, kinyomkodjuk belőle a levét. A zöldfűszereket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, levélkéiket lecsipkedjük, és finomra vágjuk, 1 kiskanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A fokhagymát meghámozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, azonos nagyságú, karcsú hasábokra vágjuk.
Elkészítés: A camembert sajtot felaprózzuk vagy villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a túrót, a vajkrémet és a tejfölt, aztán botmixerrel, hogy teljesen egyneművé váljon, habos krémmé-péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk az uborkát, a zöldfűszereket és az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, (frissen) őrölt borssal illatosítjuk. Üvegtálkába szedjük, tetejét megszórjuk a félretett zöldfűszerkeverékkel, és egy nagyobb, lapos tál közepére helyezzük, végül virágsziromszerűen körberakjuk a zöldséghasábokkal. További mártogatnivalóként kiflikarikákat, fogvájóra tűzött kenyérkockákat kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek