A tojáshabhoz a tojásfehérjéket elkezdjük elektromos habverővel felverni. Egy csipet sóval ízesítjük, majd amikor félig felvertük és kezd fehéredni, apránként hozzáadjuk a porcukrot. Fényes, kemény habot készítünk.
Közben felforraljuk a tejet, egy csipet sót teszünk bele. A kemény habból egy kanállal nagyobb darabkákat szaggatunk a gőzölgő tejbe, majd oldalanként másfél-másfél percig gőzöljük. Ha elkészültünk, egy nagyobb lapos tányérra szedjük a "madárkákat'' és lefóliázva a hűtőbe rakjuk.
Ha kigőzöltük az összes habot, leszűrjük a tejet és felöntjük annyi friss tejjel, hogy újra 7 dl legyen a fazekunkban. Hozzáadjuk a vaníliarudat és újra felforraljuk a tejet. A lisztet és a vajat egy edénybe összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a felforrt tejhez. Folyamatosan kevergetve tovább forraljuk, amíg kissé be nem sűrűsödik. Ezt követően levesszük a tűzhelyről, hogy kissé lehüljön a keverékünk.
Közben a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral majd szép óvatosan a tejbe csurgatjuk és lassú mozdulatokkal elkeverjük, majd felforraljuk az egészet. Miután felforrot, levesszük a tűzről. Ha kihűlt, rárakjuk a habot és hűtőszekrénybe tesszük 4 órára.