Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes krumplileves rösztiből - ezután így fogod készíteni a krumplilevest!

Egy krémes leves nemcsak a hasunkat tölti meg, a lelkünket is átmelegíti! Ami meglepő benne: rösztiből készül. Igen, rösztiből!

Tudom, hogy a rovat neve gyorsan, könnyűt Adrival, mert egyszerűen oda meg vissza vagyok minden olyan ételtől, amit nem kell órákig főzni. A hab a tortán az, ha ráadásul elképesztően finom a végeredmény. Ehhez a recepthez mondjuk nem volt sok bizodalmam, és ez főleg a röszti miatt volt. Egyrészt a röszti finom, minek elrontani? Másrészt, ha már krumpliból főzöm a levest, miért ne készítsem inkább főtt krumpliból? Aztán mégis adtam egy esélyt a dolognak és megérte! Olyan ízt ad a levesnek a röszti, amit sima krumplival sosem lehetett volna elérni. Hajrá, bízzatok bennem! :)

Hozzávalók (4 személyre):

800 g röszti (fagyasztott)
500 ml húslevesalaplé
200 ml cukrozatlan habtejszín
½ fej vöröshagyma

bors
100 g tejszínes sajtkrém
A tálaláshoz:
reszelt gouda
snidling
pirított baconszeletek

1. Tegyük lábasba a felengedett rösztit az alaplével, a tejszínnel és a megtisztított, finomra vágott hagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk meg a keveréket, és forraljuk fel. Azután kis lángon, időnként megkeverve főzzük a levest kb. 45 percig.

2. Forgassuk a levesbe a sajtkrémet, és főzzük további 15 percig. Ezután húzzuk le a tűzről, és botmixerrel pürésítsük kissé darabosra. Végül ha szükséges, ismét sózzuk, borsozzuk meg. Egy kevés reszelt reszelt sajttal és felkarikázott snidlinggel megszórva, továbbá néhány pirított baconszelettel díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc
A recept a Fanny konyha 2017/1. számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek

Friss