Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes kókuszos sütemény

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 ek víz
  • 10 ek porcukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csg sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • A krémhez:
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 fiola rumaroma
  • A tetejére:
  • 4 ek kókuszreszelék

Elkészítés

A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel. Ezután tovább keverjük a kanalanként hozzá adott vízzel.

A lisztet a sütőporral elkeverjük és könnyedén hozzá keverjük egy fakanállal. Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tészta háromnegyed részét beleöntjük, elsimítjuk.

A negyed részhez hozzákeverjük a kakaóport és foltokban rárakjuk a sárga tésztára.

180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

A tésztát hosszában elvágjuk. Mindkét lapot fél fiola rummal elkevert tejjel meglocsoljuk.

Krémkészítés: A pudingporokat a cukorral, a tejjel simára keverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal összekeverjük. Fél fiola rumaromával jó krémessé keverjük és a végén hozzákeverjük a kókuszreszeléket.

Az alsó lapra rákenjük a krém háromnegyed részét, rátesszük a másik lapot és megkenjük a megmaradt krémmel.

Kókuszreszelékkel bőven megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss