hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes kivitorta

45 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A vajat a cukrokkal és a tojásokkal habosra keverjük. Összeforgatjuk a lisztet a sütőporral és a keményítővel, majd a tojásos keverékhez szitáljuk. A tésztamasszát kivajazott és kilisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk, majd 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

2.

A formában hagyjuk kissé kihűlni, majd kiborítjuk. A túrót a kétféle cukorral simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk a túróval. A tortalapot a megkenjük a lekvárral, majd a túrókrémmel.

3.

A kivit meghámozzuk, felszeleteljük, majd elrendezzük a tortán. Végül a kész tortát 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy kissé megszilárduljon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss