Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes kakaótorta gyümölcsökkel

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
16 adag

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük, 4-5 ek hideg vízzel és a cukorral. Egyenként keverjük a habhoz a tojássárgájákat is. A lisztet, a keményítőt, valamint a kakaót és a sütőport elvegyítjük egymással. Összedolgozzuk a tojásos és a lisztes keveréket. A tésztamasszát sütőpapírral bélelt, 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Süssük a tésztát a 175 fokra előmelegített sütő középső részében, 30-35 percig.
  2. Ha kihűlt, eltávolítjuk a tortaformát és a sütőpapírt, ezután keresztben három egyforma részre vágjuk a tésztalapot.
  3. A krémhez a csokit felaprítjuk, majd vízgőz fölött megolvasztjuk. Hagyjuk kissé kihűlni. Habosra keverjük a mascarponét a megmosott narancs lereszelt héjával, és néhány csepp kifacsart narancslével. Ezután beleforgatjuk az olvasztott csokit. Mindhárom tortalapot megkenjük a krémmel, majd összeillesztjük őket, és hűtőbe tesszük néhány órára. Végül nektarinszeletekkel, meggyszemekkel és néhány friss virággal díszítjük.

    CSOKITORTÁK ARZENÁLJA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss