hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes kakaós-diós sütemény

75 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 25 dkg dió (darált)
  • 15 dkg keksz (darált)
  • 4 ek víz
  • A krémhez:
  • 6 db tojássárgája
  • 3 púpozott ek liszt
  • 1 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg csokoládé
  • 25 dkg vaj
  • A tetejére:
  • 3 dl tejszínhab
  • A díszítéshez:
  • 4 dkg csokoládé (olvasztott)

Elkészítés

  1. A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a sütőporral és a darált dióval elkevert ledarált kekszet. A tésztamasszát a vízzel lazítjuk, majd egy 22×34 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  2. A tojássárgákat a liszttel, a kakaóporral, a cukorral  és a tejjel simára keverjük és felfőzzük. Közben beletördeljük a csokoládét, és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, és kikeverjük a felhabosított vajjal. A krémet kihűlt sütemény tetejére simítjuk.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. A csokoládét felolvasztjuk, és a sütemény tetejére kanalazzuk, majd néhány órára a hűtőbe tesszük.

BÖGRÉS, KAKAÓS-KÓKUSZOS KEVERT SÜTI>>> 

MEGGYES-NUTELLÁS KAKAÓS SÜTI (GLUTÉNMENTES RECEPT)>>> 

HATLAPOS SÜTEMÉNY KAKAÓS KRÉMMEL>>> 

Megjegyzés

Régi receptem egy kis módosítással. Nagyon finom. Jó étvágyat hozzá! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss