A babapiskótát a csokoládéval és a szeletelt mandulával daráljuk össze. (Én több részletben egy késes aprítóval daráltam össze.)
A vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a babapiskótás morzsához, és keverjük össze.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy a peremét is befedje, ezután öntsük bele a vajas morzsát, majd egyenletesen lapogassuk el a formában.
Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy lehűljön és megdermedjen.
A kimagozott meggyet szórjuk meg kb. két evőkanál cukorral, majd hagyjuk állni. Ezután tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le mielőtt a krémbe kevernénk. (akár előző nap is lecukrozhatjuk)
A szeletelt mandulát állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük ki egy tányérra, és hűtsük ki teljesen.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd keverjük habosra.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet, és állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük ki.
A mascarponekrémhez apránként adjuk hozzá a kihűlt pudingot, és keverjük simára.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd két-három részletben, keverőkanállal hogy a hab ne törjön, keverjük össze a mascarponekrémmel.
Ezután felezzük el a krémet, majd az egyik felébe, óvatosan keverjük bele az alaposan lecsepegtetett meggyet.
A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd egyenletesen kanalazzuk bele a meggyes krémet, majd szintén egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet.
Ezután szórjuk meg az előzőleg megpörkölt, és teljesen kihűtött szeletelt mandulával, ízlés szerint díszítsük meggyszemekkel, majd tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek.