Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes-habos meggytorta (sütés nélküli)

60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 23 cm-es tortaformához:
  • 20 db babapiskóta
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • Meggyes-habos krém hozzávalói:
  • Kb. 50 dkg meggy (kimagozva)
  • 2 cs tejszínízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 dl Hulala (v. habtejszín +habfix)
  • 5 dkg pörkölt szeletelt mandula

Elkészítés

  1. A babapiskótát a csokoládéval és a szeletelt mandulával daráljuk össze. (Én több részletben egy késes aprítóval daráltam össze.) A vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a babapiskótás morzsához, és keverjük össze. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy a peremét is befedje, ezután öntsük bele a vajas morzsát, majd egyenletesen lapogassuk el a formában. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy lehűljön és megdermedjen. A kimagozott meggyet szórjuk meg kb. két evőkanál cukorral, majd hagyjuk állni. Ezután tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le mielőtt a krémbe kevernénk. (akár előző nap is lecukrozhatjuk) A szeletelt mandulát állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük ki egy tányérra, és hűtsük ki teljesen. A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd keverjük habosra. A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet, és állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük ki. A mascarponekrémhez apránként adjuk hozzá a kihűlt pudingot, és keverjük simára. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd két-három részletben, keverőkanállal hogy a hab ne törjön, keverjük össze a mascarponekrémmel. Ezután felezzük el a krémet, majd az egyik felébe, óvatosan keverjük bele az alaposan lecsepegtetett meggyet. A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd egyenletesen kanalazzuk bele a meggyes krémet, majd szintén egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet. Ezután szórjuk meg az előzőleg megpörkölt, és teljesen kihűtött szeletelt mandulával, ízlés szerint díszítsük meggyszemekkel, majd tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek.

Megjegyzés

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, emeljük át egy tortatálra, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek