Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kremes habos meggyes pite

105 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • Teszta:
  • 300 gr liszt
  • 200gr mandulaliszt
  • 250 gr vaj
  • 125 gr cukor
  • 1 vanilia cukor
  • 3 tojas sargaja
  • 1 ciromhejja
  • 1 teaskanalsutopor
  • Meggyreteg:
  • 1 uveg meggybefott
  • 4 evokanal cukor
  • 1 vanilias puding
  • Vaniliareteg
  • 1 vaniliapuding
  • 400 ml tej
  • 5 evokanal cukor
  • 2 db. Vaniliascukor
  • 200 ml tejfol
  • Hab:
  • 3 tojasfeherje
  • 5 evokanal cukor

Elkészítés

  1. A teszta: a lisztet, mandulalisztet osszemorzsoljuk a hideg vajjal, hozzaadjuk a vajat, cukrot, vaniliascukrot, sutoport, citromhejjat es tojassargajat. Osszegyurjuk. Ha szukseges meg keves lisztet adhatunk hozza, hogy egy jol formalhato alapanyagot kapjunk. Kerek formaba helyezzuk es kezzel elegyengetjuk, hogy a forma oldala is be legyen fedve. 160 fokon 30 percig elosutjuk. A meggyes reteg: a meggybefottot egy edenybe tesszuk, a cukorral es pudingporral osszedolgozzuk, majd az elosutott tesztankra helyezzuk. A vaniliasreteg: A pudingport, cukrot, vanilias cukrot es tejet osszedolgozzuk es megfozzuk. Miutan levettuk a tuzhelyrol hozzakeverjuk a tejfolt es a meggyreteg tetejere ontjuk. Hab: A tojasfeherjet a cukorral kemeny habba verjuk es a vaniliakremre, egyenletesen, elsimitjuk. Sutobe helyezzuk 175 fokon 15-20 percre, amig a hab teteje kicsit megbarnul.

Megjegyzés

Egy ejszakat hideg helyen hulni hagyjuk es masnap talaljuk. - Scurt Paula

Ezek is érdekelhetnek

Friss