hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes diós rudacskák

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg darált dió
  • A szóráshoz:
  • 2 ek porcukor

Elkészítés

  1. Egy tálban elkeverjük a liszttel a sütőport, a darált diót és porcukrot, majd összedolgozzuk a margarinnal. Folpackba csomagolva egy órát a hűtőben pihentetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A rudacska formát kibéleljük folpackkal, és egy kevés tésztát belenyomunk. A formából kifordítjuk, és a sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva közöttük.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni, mert még forrón nagyon puha és deformálódik.
  4. A krémhez a margarint simára keverjük a porcukorral és a darált dióval. A kihűlt rudakból 1-1 darabot egy kiskanálnyi krémmel összeragasztunk, majd meghintjük porcukorral.

Megjegyzés

Akár kifli formával is el lehet készíteni, vagy csak simán rudakat sodorva is megsüthető és tölthető. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek