Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes csokihab

15 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A csokoládét darabokra törjük, és 2 evőkanál vízzel együtt tálba tesszük. Forró vízfürdőbe állítjuk, majd kevergetve felolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, levesszük a tűzről a csokoládét, és hozzáforgatjuk a sárgájákat, és alaposan összedolgozzuk. A tojásfehérjéket lágy habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük.

2.

A tojáshab harmadrészét laza mozdulatokkal a csokis keverékhez forgatjuk.

3.

Végül óvatosan a többi habbal is összedolgozzuk. Poharakba, tálkákba vagy csészékbe kanalazzuk, és néhány órára a hűtőbe tesszük. 

Még több csokis finomság >>> 

POHÁRDESSZERTEK >>> 

Megjegyzés

Jól illik hozzá a mentával ízesített friss tejszínhab, a vaníliafagylalt, illetve néhány bogyós gyümölcs, például az eper és a málna is. - MME
Próbáljuk ki tej- vagy fehér csokoládéval is! Gazdagítsuk a krémet néhány csepp vaníliaaromával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss