hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes citromos tészta

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben alacsony lángon összekeverjük a habtejszínt, a tojássárgáját, a parmezán háromnegyedét, valamint a citrom lereszelt héját és levét.
  2. A csomagon található utasítás szerint, sós vízben kifőzzük a tésztát al dentére (kb. 8-10 perc). A tészta forró főzőlevéből hozzáadunk a szószhoz kb. 1 decit.
  3. Leszűrjük a tésztát és hozzáadjuk a tejszínes szószhoz, rátesszük a vajat, és addig melegítjük, amíg a szósz krémes nem lesz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Tálalásnál parmezánnal, esetleg reszelt citromhéjal megszórjuk.

Nézd meg a krémes citromos torta elkészítését videón is:

Megjegyzés

1 bögre = 2,5 dl - MME

Ezek is érdekelhetnek