Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzákeverjük a cukrot, a sütőport, a tojás sárgáját, az élesztőt pici tejben áztatva és annyi tejet, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk.
A tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként
kinyújtjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe terítünk egy lapot, megkenjük barackízzel, egy másik lappal lefedjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A másik 2 lapot ugyanígy készítjük el.
A krémhez a vajat a porcukorral, a citrom reszelt héjával és levével kikeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjehabot. A kihűlt tésztákat ezzel a krémmel megtöltjük.
A sütemény tetejét porcukorral szórjuk meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre