Krémes áfonyatorta

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • tojás
  • cukor
  • liszt
  • kakaó
  • tej
  • olaj
  • sütőpor
  • áfonyalekvár
  • Mascarpone
  • tej
  • citrom
  • áfonyadzsem
  • áfonya
  • csokiforgács

Elkészítés

  1. A kakaós lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgához hozzáadjuk a cukrot és robotgéppel addig keverjük, míg egészen világos sárga lesz. Ekkor hozzáadjuk az olajat és a tejet és simára keverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval és egy csipet sóval, majd két részletben elkeverjük a cukros tojássárgákkal. Végül belekeverjük a tojásfehérje habot és hozzáadjuk az áfonyalekvárt is.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük (az enyém 18 cm-es volt) és 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük (hústűvel ellenőrizhetjük, hogy a közepe is megsült-e). Ha igen, akkor rácsra tesszük, és megvárjuk, míg kihűl.
  4. Amíg sül, elkészítjük a krémet: a marscarpone-t frissen reszelt citromhéjjal és a lekvárral simára keverjük. A hideg tejszínt habbá verjük, majd a krémbe forgatjuk.
  5. Összeállítjuk a tortát: a kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó és a középső lapot megkenjük először áfonya lekvárral, majd a krémmel, és szórunk rá friss áfonyát.

Megjegyzés

Szívesen készítek áfonyás édességeket, de főleg tortákat. Imádom az áfonyát, és minden pénzt megadok érte, ha meglátom a boltok polcain. Ha sikerül jó áron beszerezni, akkor több dobozzal bespájzolok belőle, és a mélyhűtőbe is teszek. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss