Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krausz Gábor: A konyhában az van, amit én mondok

default user icon
MME
Nemrégiben véget ért a Séfek Séfe 2. szériájának válogatója, kialakultak Wolf András, Krausz Gábor és Vomberg Frigyes csapatai. Nem volt könnyű dolga a séfeknek, hiszen megannyi jó versenyző közül kellett kiválasztaniuk azokat, akik az elkövetkezendő hetekben alkalmasak lehetnek arra, hogy leküzdjék a rájuk váró kihívásokat.

Mindhárom séf szeme előtt csupán csak egyetlen cél lebeg; megtalálni a legjobb versenyzőt, akit természetesen mindenki a saját csapatából szeretne, hogy kikerüljön. Ennek apropóján beszélgettünk Krausz Gábor séffel, aki elárult néhány kulisszatitkot a műsor kapcsán.

Észrevettem, hogy a forgatás után nem igazán látszik rajtad, hogy híztál volna annak ellenére, hogy azért a műsor alatt rengeteg ételt kellett megkóstolnod. Hogy bírtál ennyit enni?

Ez egy ilyen szakma, sajnos nem lehet kikerülni. Azért a válogatók során 70%-ban az ételek nem voltak jók, amit már ránézésre is el lehetett dönteni. Így volt, amikor már a kóstolásra sem került sor. Amit azonban jónak láttunk, ott azért 1-2 falatból már el tudtuk dönteni, hogy tovább mehet-e az adott versenyző, vagy nem. Volt rá példa, hogy ami megütötte a mércét, abból azért befalatoztunk rendesen. Most hogy elkezdtem visszanézni a műsorokat, azért látom magamon, hogy felszedtem néhány plusz kilót. Ezért most komoly diétában vagyok, igyekszem odafigyelni, hogy mit eszek.

Sportolsz is mellette?

Az a baj, hogy a sporthoz mindig is lusta voltam. Azt nem mondanám, hogy rendszeresen futok, de azért már kétszer elmentem kocogni, meg egyszer biciklizni is. Mondjuk azt, hogy igyekszem, de leginkább csak a kajára figyelek oda.

Említetted a rosszul sikerült kajákat. Többször láttuk, hogy azok egyenesen a kukában landoltak. Sokakban felmerült a kérdés, hogy ezek most tényleg a szemétbe kerültek?

Hidd el, volt néhány olyan étel, ami tényleg ehetetlen volt. Ennek ellenére nem sok minden végezte kukában. A műsor velejárója, hogy sokszor használhatatlanná válik az étel. Olyan fogás is volt, ami igaz, nem ütötte meg a szintet, de egyáltalán nem volt rossz. Nagyon nagy stáb volt mögöttünk, ami megközelítőleg száz embert jelentett. Őket azért etetni kellett, így sok olyan kaja, alapanyag, amit a nézők úgy gondoltak, hogy a szemétben végezte, nem így volt. Előfordult, hogy a műsor munkatársai tintahalat ettek, szóval jól voltunk tartva.

Most, hogy összeállt a csapatod, valamelyikükben látsz potenciális esélyest, aki mindent vihet?

Név nélkül látom két emberben a lehetőséget. Ők simán megnyerhetik. Továbbá van még egy-kettő versenyző, aki nagyon közel lehet hozzá, ha jó napja van, megfogadja a tanácsaimat, és meg tud birkózni a stresszel.

Mi az, amivel a legjobban ki tudnak hozni a sodrodból a séfjelöltek a verseny alatt?

A fölösleges kuplerájt nem szeretem. Amikor elkezdünk egy dolgot, majd belefogunk egy másikba és otthagyjuk az előzőt. Ez kiborít. Ha otthon vendégeket vársz, akkor kitakarítasz előtte. Több százezer ember nézi azt, hogy az én konyhámban milyen állapotok uralkodnak. Ha ott kupleráj van, az engem minősít. Ezt nagyon szigorúan veszem. Nem csak azért, mert mit gondolnak rólam, hanem mert tisztaságban sokkal jobb dolgozni.
A másik, ha visszadumálnak. Lehet, hogy egyidősek vagyunk, lehet, hogy valaki annyi ideje csinálja ezt, mint én, de ebben a történetben én vagyok a séf. Lehet előtte, utána hülyéskedni, de amíg a konyhában munka van, addig az van, amit én mondok.

Séftársaiddal egyébként hogy jössz ki?

Nagyon jól! A kapcsolatunk nem most kezdődött. Andrist már korábban ismertem, Fricivel pedig még az előző évadban találkoztam. Szerintem köztünk azért működik ennyire jól a kémia, mert mindhárman valamilyen szinten különbözőek vagyunk, de tiszteljük egymást mind emberileg, mind pedig szakmailag is.

Séfek Séfe - Íme, a bűvös 18-as

Krausz Gábor a fekete csapatot irányítja: Pálfalvi Barbara, Szabó Péter, Szikra Gabriella, Jeremiás Dominik, Törőcsik Zoltán és Papdi László

Vomberg Frigyes a pirosakkal szállt harcba: Kozári Ágnes (Kozi), Hajós Ágnes, Balogh Emília, Varga Viktor, Besenyi Zoltán és Kelemen Áron

Wolf András pedig a kékekkel szeretné győzelemre vinni: Palotás Tímea, Kőrösi Blanka, László Andrea, Bánszki Bence, Cser Ádám, és Dúzs Zoltán

EGY SÉF MINDIG SAJÁT ÉTTEREMRŐL ÁLMODIK - INTERJÚ SZÉLL TAMÁSSAL >>>

„AMIÓTA AZ ESZEMET TUDOM, A FŐZÉSSEL AKARTAM FOGLALKOZNI” - INTERJÚ NEILL ANTHONY SÉFFEL >>>

IDE SÜSS! VIOLETTA A MINDMEGETTE KÜLÖNDÍJASA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss