Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krátersüti, avagy pudingos-tejfölös kedvenc

45 perc
mester
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A krátersüti elkészítéséhez a tojásfehérjét felverjük.
  2. Az öt tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a vaniliás cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, és óvatosan hozzáadjuk a felvert tojáshabot, a végén összeforgatjuk.
  3. Közben a csomagoláson olvasható útmutatás szerint megfőzzük a pudingot. Lisztezett, esetleg sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a masszát, és a pudingot is elosztjuk rajta vizes kanállal. Azért hívják kráterszeletnek, mert a sütés során pudingkráterek keletkeznek, és ha felvágjuk a sütit, nagyon szép lesz a többszínű végeredmény.
  4. A sütit 180 fokon tűpróbáig sütjük. Mikor kivettük a sütőből, kicsit pihentetjük, hűtünk rajta, majd a tejföllel elkevert porcukros, vaníliás cukros masszát egyenletesen a tetejére simítjuk.


Megjegyzés

Nemcsak szép színes, hanem könnyen készíthető, és nagyon finom is. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss