Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kozáksapka, hólabda

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál meleg víz
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • A mázhoz:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • Valamint:
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A cukrot, a lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, majd fokozatosan a felvert tojásokhoz adjuk. A tésztát tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük kevés tejjel, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet, és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kihűlt a krém, hozzákeverjük a margarint. (Simább lesz a krém, ha gépi habverővel is keverjük.)

Ha kihűlt a piskóta, 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk, közepét és oldalát megkenjük krémmel, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. Végül a tetejét csokimázzal bevonjuk. A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd jól összekeverjük.

1 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megkeményedjen.

Ezek is érdekelhetnek

Friss