Elkészítés: A tésztához habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. Hozzkeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített tésztát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 190 fokon 25 percig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, és köralakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle.
A krémhez felforralunk 6 dl tejet, és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük.
A piskótakorongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát, és meghempergetjük a kókuszreszelékben. A csokoládémázhoz a margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, majd bekenjük vele a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre