Elkészítés: A héjában megfőzött burgonyát áttöröm, még langyosan
összekeverem a sóval és a margarinnal. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A liszthez adom az egész tojásokat, a tejfölt, a margarinos burgonyát és az élesztős tejet. Az egészet alaposan összedolgozom. Majd langyos helyen, kelesztőtálban pihentetem legalább 1 órát. Közben 2-szer jól átgyúrom, hogy a végére már kellően hólyagos legyen. Minimálisan lisztezett nyújtótáblán ujjnyi vastagságúra kinyújtom, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Teflon tepsibe rakom (nem szükséges kikenni). A tetejét tejfölös tojássárgájával megkenem, és reszelt sajttal megszórom.
Ekkor gyújtom be a sütőt, hogy a pogácsa addig is pihenjen a
tepsiben, amíg az közepes hőfokra bemelegszik. Az előmelegített
sütőben kis lángon rózsaszínűre sütöm.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre