Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Koviboka pogácsája

MME MME
3/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A héjában megfőzött burgonyát áttöröm, még langyosan
összekeverem a sóval és a margarinnal. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A liszthez adom az egész tojásokat, a tejfölt, a margarinos burgonyát és az élesztős tejet. Az egészet alaposan összedolgozom. Majd langyos helyen, kelesztőtálban pihentetem legalább 1 órát. Közben 2-szer jól átgyúrom, hogy a végére már kellően hólyagos legyen. Minimálisan lisztezett nyújtótáblán ujjnyi vastagságúra kinyújtom, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Teflon tepsibe rakom (nem szükséges kikenni). A tetejét tejfölös tojássárgájával megkenem, és reszelt sajttal megszórom.
Ekkor gyújtom be a sütőt, hogy a pogácsa addig is pihenjen a
tepsiben, amíg az közepes hőfokra bemelegszik. Az előmelegített
sütőben kis lángon rózsaszínűre sütöm.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss