Elkészítés: A kovászos uborkát, az alaplevet és a joghurtot felhasználásig hűtőszekrényben tárolom. A petrezselymet durvára vágom, a rozmaringágakról eltávolítom a leveleket, melyeket szintén felaprítok. Az uborkákat nagyjából 1,5 cm-esre kockázom.
Turmixgép poharába halmozom a zöldségeket, felöntöm a folyadékokkal, hozzákanalazom a joghurtot, beleőrlöm a borsot, és erős fokozaton leturmixolom, kóstolást követően - ha szükséges - ízesítem, az uborka minőségétől függően a folyadékokat pótolom. A kész levest sűrű szövésű szűrőn átpasszírozom, fogyasztásig hűtőszekrényben tárolom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre