Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Garantáltan gluténmentes: Kovászos uborka krumplival

MME MME
15 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szokásos módon alaposan megmossuk az uborkát. Ehhez készítsünk ki két, vízzel teli tálat. Az első alapos lemosás után, átrakjuk az uborkákat a tiszta tálba, és leöblítjük őket.
  2. Ezt követően hosszában bevágjuk az uborkákat, de figyelünk arra, hogy a két vége egyben maradjon.
  3. Az elmosogatott és lecsepegtetett üvegek aljára egy meghámozott krumpli felét rakjuk, majd egy kevés kaprot és 1 gerezd fokhagymát. 
  4. Az üvegbe helyezzük az uborkákat , mellé pakoljuk a maradék 2 gerezd fokhagymát, a kaprot és a végén a tetejére egy kettévágott krumplit.
  5. Sós, de nem túl hideg vízzel felöntjük, hogy ellepje. Az üveget letakarva, napos, meleg helyen érleljük.

KOVÁSZOS UBORKA TÉLIRE >>>

ROPOGÓS KOVÁSZOS UBORKA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - videó >>>

 

Megjegyzés

Ha gluténmentes kovászos uborkát szeretnénk, akkor ez a jó megoldás. Ilyenkor az uborka a krumplitól kovászolódik meg, a leve nem lesz zavaros, viszont hamar túlérik, így érdemes gyakrabban figyelni! A hozzávalók 2 db normál befőttesüveghez értendők. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss