Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kötöttgaluska-leves III.

45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásból, a lisztből és kevés sóból tésztát gyúrunk, amit vékonyra nyújtunk.

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd forró olajon megdinszteljük, és a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. A paprikás hagymát a tésztán egyenletesen eloszlatjuk, majd megszórjuk kevés ételízesítővel. A tésztát vékonyan feltekerjük, majd kis darabokat vágunk belőle, amikre görcsöt kötünk.

A vizet feltesszük főni, amit sóval, borssal és pici ételízesítővel fűszerezünk. Beletesszük a karikára vágott burgonyát, és amikor az félig megfőtt, beletesszük a kötött galuskákat. Ha a tészta és a burgonya is puhára főtt, a leves elkészült.

Ezek is érdekelhetnek

Friss