Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt vannak a kötelező akciók: ennyibe kerül a kenyér, a vaj, a tészta a boltokban

default user icon
MME
Június 1-jén kezdődött a kormányrendeletben rögzített kötelező bolti akció a nagyobb üzletláncoknál, aminek keretében 20 kategóriában számíthatunk árleszállításokra. Mutatjuk, hogy első nap a tej, a kenyér, a sajt, a száraztészta, valamint a friss zöldség csoportjában hogyan alakultak a különböző hiperek árai.

Június 1-jén elindult a kötelező heti akciózás a nagyobb kereskedelmi üzletláncoknál és webáruházakban. Húsz termékkategóriából egy-egy szabadon választott árucikket kell majd minden héten olcsóbban kínálniuk a boltoknak, ilyen kategóriába tartozik például a tej, a kenyér, a sajt, a száraztészta, valamint a friss zöldség is.

Az akció keretében az azt megelőző 30 napban alkalmazott legalacsonyabb árnál legalább 10 százalékkal kedvezőbb áron kell értékesíteniük a választott termékeket. A kötelező akciós időszak a hét csütörtöki napján 0 órától a következő hét szerdai napján 24 óráig tart.

A Ripost megnézte, hogy néhány üzletláncban miképp alakultak az akciós termékek árai az első akciós napon.

 

Bár a törvény szerint a kereskedő az akciózás időtartama alatt az érintett termék vonatkozásában köteles megfelelő mennyiséget árusítani és készleten tartani, a Ripost talált olyan élelmiszerláncot, ahol hiány volt száraztésztából.

Íme a hivatalos plakát a Magyar Közlönyből, hogy melyik az a 20 termékkategória, amiből a kereskedelmi láncok szemezgethetnek a heti akcióiknál:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss