Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kóstolj Kolossal: így lesz igazán finom és zöld a borsófőzeléked liszt nélkül

default user icon
MME
A borsófőzelék egy igazi klasszikus, így nem is csoda, hogy kicsik és nagyok is egyaránt imádják. Ám létezik egy lisztmentes verzió is, amit vétek lenne kihagyni. Ha kedvet kaptál hozzá, dobd össze te is, a munkafolyamatban pedig Kósa Kolos és a Mindmegette legújabb videósorozatának, a Kóstolj Kolossal! legújabb része lesz a segítségedre.

A borsófőzelékről a legtöbb ember fejében a ne m túl kellemes menzás élmények még a mai napig élénken élnek. Sokszor annyi liszt került a főzelékbe – nem csak a borsóba – , hogy egy életre elment a kedvünk tőlük, legyen az tökös, krumplis, vagy éppen borsós verzió. Mindezek ellenére valamiért mégis sokan szeretjük. Talán azért, mert otthon nem követtük el ezt a főzési hibát. Ha kipróbálnátok ezt a klasszikust most liszt nélkül, akkor van egy jó hírünk; Kósa Kolos a Kóstolj Kolossal! című videósorozat legújabb részében egy olyan borsófőzelék elkészítésének a rejtelmeibe nyújt betekintést, amiben a lisztnek nyoma sincs, így sokkal jobban érvényesül a zöldség zamata, a színe pedig olyan élénk zöld lesz, amilyet még soha nem láttál. Fantasztikus recept, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 db citrom
  • 1 csokor petrezselyem (vagy és menta)
  • 1 tk olívaolaj
  • bors

A LISZTMENTES BORSÓFŐZELÉK PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>  

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss