A borsófőzelékről a legtöbb ember fejében a ne m túl kellemes menzás élmények még a mai napig élénken élnek. Sokszor annyi liszt került a főzelékbe – nem csak a borsóba – , hogy egy életre elment a kedvünk tőlük, legyen az tökös, krumplis, vagy éppen borsós verzió. Mindezek ellenére valamiért mégis sokan szeretjük. Talán azért, mert otthon nem követtük el ezt a főzési hibát. Ha kipróbálnátok ezt a klasszikust most liszt nélkül, akkor van egy jó hírünk; Kósa Kolos a Kóstolj Kolossal! című videósorozat legújabb részében egy olyan borsófőzelék elkészítésének a rejtelmeibe nyújt betekintést, amiben a lisztnek nyoma sincs, így sokkal jobban érvényesül a zöldség zamata, a színe pedig olyan élénk zöld lesz, amilyet még soha nem láttál. Fantasztikus recept, próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 1/2 db citrom
- 1 csokor petrezselyem (vagy és menta)
- 1 tk olívaolaj
- só
- bors
A LISZTMENTES BORSÓFŐZELÉK PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>
Ajánljuk még: