Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kossuth-kifli, ahogy Emese készíti

30 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 38 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 42 dkg kristálycukor
  • 42 dkg rétesliszt
  • 1,5 db citrom
  • 1 csipet só
  • A tetejére:
  • 15 dkg dió (durvára tört)
  • 2 csapott evőkanál kristálycukor

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  2. Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét.
  3. A masszához keverjük a lisztet, majd kis adagokban, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot úgy, hogy nehogy összetörjük.
  4. A tésztát egy nagyobb tepsibe simítjuk és rászórjuk a cukorral elkevert diót.
  5.  180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha a sütemény kihűlt, egy pohárral kifliformákat szaggatunk belőle.

Ezek is érdekelhetnek

Friss