Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kossuth-kenyér

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A Kossuth-kenyérhez egy nagyobb tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a megolvasztott vajjal. Ezután hozzászitáljuk a kakaót. Beleforgatjuk a felaprított diót, a megmosott citrom vékonyan lereszelt héját és egy késhegynyi fahéjat.
  2. A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá. Óvatos mozdulatokkal a kakaós masszába forgatjuk, végül rászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd az egészet összedolgozzuk.
  3. A tésztát egy sütőpapírral bélelt hosszúkás sütőformába öntjük, aztán elsimítjuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a Kossuth kenyér

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss