Tekerjük ki az linzertésztát, majd nyomkodjuk egy kapcsos tortaformába úgy, hogy pereme is legyen. Szurkáljuk meg villával, és 190 fokon süssük elő 15 percig.
A vaj kivételével tegyük lábasba a fűszeres-kekszes krém hozzávalóit, és vízgőz fölött, állandó kevergetés mellett melegítsük 84 fokosra. Ekkor csipkedjük bele a vajat, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Közben a körtezseléhez kockázzuk fel a megmosott, kimagozott körtét. Tegyük lábasba a megmosott mazsolával, továbbá egy kevés vízzel, és pároljuk puhára. Adjuk hozzá a cukorral elvegyített pektint, a citromlét, valamint a mézet, és forraljuk 5 percig. Öntsük egy alufóliával bélelt, kb. 10 cm átmérőjű edénybe, tegyük a hűtőbe 30 percre. Azután szedjük ki a lábasból, helyezzük az elősütött tészta közepére, majd töltsük köré a fűszerkekszes krémet.
A karamellhabhoz szórjuk lábasba a cukrot, adjunk hozzá 30 ml vizet, és közepes lángon karamellizáljuk borostyánszínűre 12 perc alatt. Keverjük hozzá a vajat, a vaníliaaromát, a feldarabolt fehér csokit és a mascarponét, végül forgassuk bele a zselatinfixszel kemény habbá vert tejszínt. Töltsük habzsákba, és nyomjunk belőle lágy csúcsokat a torta tetejére. Toljuk a 170 fokos sütőbe 15 percre, azután hagyjuk a formában kihűlni. Csokoládélapokkal díszítve tálaljuk.