Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körtés zellerkrémleves

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A zellert, a burgonyát, a körtét, és a hagymát megtiszítjuk, és kockára vágjuk. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, majd a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a körtét, a zellert, és a burgonyát tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a zöldség alaplével, belerakjuk a rozmaringot,és puhára főzzük.
  2. Ha megfőtt a leves, a rozmaring ágakat kivesszük belőle, majd botmixel pürésítjük, hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Pirítóssal és pirított baconcsíkollal tálaljuk.

 

Megjegyzés

Amikor készítettem a levest, már a kíváncsiság furta az oldalamat, és kóstolgattam, ÉS MEGDÖBBENTEN, mert egy csodálatos finom ízvilágot ismertem meg, amit magamtól biztos nem készítek el. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss