Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körtés túrótorta II.

MME MME
1 3/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg túró
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg kristálycukor
  • 0,2 dkg zselatin
  • 1 dl víz
  • 1 narancs
  • baracklekvár
  • hámozott, szeletelt körte
  • A díszítéshez:
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A piskótatésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük habbá, közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kristálycukrot, végül óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.

Vajazott, liszttel beszórt, kapcsos tortaformába öntjük, és 180 Celsius-fokos sütőben megsütjük. Kihűlés után kettévágjuk.

A töltelékhez a túrót a cukorral, a reszelt narancshéjjal robotgépbe tesszük, simára dolgozzuk, és hozzáadjuk a kemény habbá felvert tejszínt. A zselatint a hideg vízbe áztatjuk, amikor megszívta magát, óvatosan a túrós-tejszínes krémhez keverjük, hogy a tejszínhab ne törjön össze.

Összeállítás: az alsó piskótalapot megkenjük lekvárral, kirakjuk a hámozott, szeletelt körtével, rásimítjuk a túrókrémet, és befedjük a másik piskótalappal.

A körtés túrótortát háromszög formára szeleteljük, és porcukorral díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss