Elkészítés: A piskótatésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük habbá, közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kristálycukrot, végül óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
Vajazott, liszttel beszórt, kapcsos tortaformába öntjük, és 180 Celsius-fokos sütőben megsütjük. Kihűlés után kettévágjuk.
A töltelékhez a túrót a cukorral, a reszelt narancshéjjal robotgépbe tesszük, simára dolgozzuk, és hozzáadjuk a kemény habbá felvert tejszínt. A zselatint a hideg vízbe áztatjuk, amikor megszívta magát, óvatosan a túrós-tejszínes krémhez keverjük, hogy a tejszínhab ne törjön össze.
Összeállítás: az alsó piskótalapot megkenjük lekvárral, kirakjuk a hámozott, szeletelt körtével, rásimítjuk a túrókrémet, és befedjük a másik piskótalappal.
A körtés túrótortát háromszög formára szeleteljük, és porcukorral díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre