Körtés pudingtorta

MME MME
4/5
mester
átlagos
Hozzávalók
  • közepes, szaftos körte
  • körtelé
  • vaníliás és csokoládé-pudingpor
  • tej
  • tortakarika
  • étcsokoládé
  • friss mentalevél
  • fehércsoki

Elkészítés

Előkészítés: A körtét megmossuk, magházát kivágjuk, és vékony szeletekre vágjuk.

Elkészítés: A körtelét 4 dl vízzel felfőzzük. A vanília-pudingport a tasakon található leírás szerint készítjük el, de úgy, hogy a 3 dl tej mellé 2 dl körteleves vizet használunk. Az előírás, illetve ízlés szerint édesítjük. A tortalapot beborítjuk a körteszeletekkel, és ráöntjük a vaníliapudingot. Hagyjuk megdermedni, közben azonos módon elkészítjük a csokoládépudingot is. Beborítjuk vele vaníliás réteget, és a tortát legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt csokireszelékkel és friss mentalevelekkel díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 181 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss